Yhteistyöseurat

”Seuraesittelyssä uusi yhteistyöseura Turun Voimamiehet”

Esittelyn pääset lukemaan alapuolelta.
Syksyn 2021 yhteistyöseurat

Turun Voimamiehet 

Seura on painin erikoisseura jo vuodesta 1924, joka tarjoaa monipuolisesti painia kaikille eri- ikäisille 3-5-vuotiaista alkaen.

Paini on lajina perinteikäs, monipuolinen ja luonnollinen liikuntamuoto, joka kehittää harrastajassa ketteryyttä, notkeutta, tasapainoa ja yleensä motoriikkaa, sekä oma-aloitteisuutta ja sosiaalisuutta.

Turun Voimamiehet tarjoaa Harrastuskausikortti toimintaan Harrastepainia eli painikoulua. Tämä ryhmä on tarkoitettu monipuoliseksi harrastusmuodoksi 8-12-vuotiaille tytöille ja pojille kokemuksesta ja lajitaustasta riippumatta. Ryhmä soveltuu myös oheisharjoitukseksi muiden lajien kilpaharrastajille. Painikoulu kehittää monipuolisesti kehonhallintaa, liikkuvuutta sekä ketteryyttä, unohtamatta myöskään painillisia harjoituksia. Ryhmästä on kiinnostuksen ja taitotason kehittyessä mahdollista siirtyä myös kilparyhmiin.

Tutustu seuraan lisää täältä: www.turunvoimamiehet.fi

LAHJAN TYTÖT

Toinen syyskauden uusista yhteistyöseuroista on Lahjan Tytöt.

Lahjan Tytöt on Suomen Voimisteluliiton jäsenseura, jotka tarjoavat haasteellisia ja nautinnollisia elämyksiä voimistelun, tanssin ja liikunnan parissa kaikenikäisille hyvässä seurassa. Lahjan Tytöissä voit harrastaa esimerkiksi joukkuevoimistelua, tanssia ja muuta monipuolista liikuntaa eri ikä- ja taitotasoilla. 

Seura tarjoaa toimintaa kattavasti alle kouluikäisille lapsille, kouluikäisille lapsille, nuorille, aikuisille ja senioreille. 

Lahjan Tytöille on tärkeä opettaa lapset pienestä pitäen ymmärtämään liikunnan merkityksen omalle hyvinvoinnilleen ja terveydelleen.Muita tärkeitä arvoja ovat mm. kasvatuksellisuus, liikunnan ilo ja kansainvälisyys 

”Kannustamme seuramme jäseniä kunnioittamaan ja arvostamaan muita, noudattamaan seuran yhteisiä sääntöjä sekä kantamaan vastuuta yhteisistä asioista. Tavoitteena on, että jokainen Lahjan Tyttöjen jäsen voi nauttia ryhmässä liikkumisesta ja oppia toiminnassamme uutta.”

Lahjalta mukana Harrastuskausikortti toiminnassa on useampi eri laji, MixTreeni 9-12v, KidMix 7-10v, KidMix 4-6v sekä Alkeisbaletti 6-10-vuotiaille.

Tutustu lisää seuraan heidän omilta nettisivuilta: https://www.lahjantytot.fi/

HC KILPPARI

Mitä maahockey on? 

Ensin pieni info mitä maahockey on, Hockey (maahockey) on yksi maailman vanhimmista ja laajimmalle levinneistä palloilulajeista, jossa kilpaillaan myös kesäolympialaisissa. Suomalaisille hieman tutummista lajeista maahockey muistuttaa eniten jääpalloa, mutta pelialustana maahockeyssa on tekonurmi. Suomen mestaruudesta pelattiin ensimmäistä kertaa vuonna 1951. Hallitseva Suomen mestari 2013 on turkulainen HC Kilppari.

SM- sarjan lisäksi HC Kilppari haluaa myös panostaa juniori toimintaansa ja heidän treeneihin onkin tervetulleita kaikki lajitaustasta ja kokemuksesta huolimatta.  Jos olet siis kokeilunhaluinen ja pallopelit sekä joukkuelajit ovat lähellä sydäntäsi, on maahockey kuin tehty sinulle! Harjoituksissa lähdetään liikkeelle perusteista, joten mitään ennakkotietoja tai -taitoja ei vaadita, ja lajitaitoja opetellaan erityisesti pelien kautta. Lajivarusteet saat seuralta ja mukaan tarvitset vaan ulkoliikuntaan sopivat vaatteet ja- jalkineet sekä juomapullon. HC Kilpparit tarjoavat liikunnan riemua ja onnistumisen kokemuksia hockeyn parissa.

HC Kilpparilta mukana Harrastuskausikortti toiminnassa on Maahockey 10-14-vuotiaille maanantaisin kello 20.00-21.15

Lisätietoa seurasta: http://www.kilpparit.net/ 

 

PIIKKIÖN KEHITYS

Piikkiön Kehitys on yksi harrastuskausikortti- liikuntaa yli lajirajojen- hankkeen yhteistyöseura. Heiltä mukana toiminnassa on monipuolisia lajeja lapsille sekä nuorille kuten eri ikäisille liikuntakouluja, lentopallo ryhmiä sekä yleisurheilua. 

Kehitys on yleisseura, joka täyttää ensi vuonna 100- vuotta. Seurassa voit harrastaa yllä mainittujen lajien lisäksi voimanostoa, aikuisten sekä veteraanien harrastustoimintaa.

Seuran toiminnassa panostetaan etenkin lasten ja nuorten  liikuntatoimintaan järjestämällä monipuolisia liikuntaryhmiä sekä erilaisia tapahtumia kuten. leiripäiviä, retkiä ja discoja.  Muun muassa tulevana kesänä järjestetään perinteinen 7-13-vuotiaiden tyttöjen ja poikien telttaleiri 12.7-16.7.21 Harvaluodossa. 

Koko seuran toiminnassa rohkaistaan lapsia liikuntaan ja opetellaan sosiaalisia taitoja ryhmän jäsenenä. Piikkiön Kehitys haluaa tarjota edullisen ja tasavertaisen mahdollisuus kaikille mukaan toimintaan haluaville.

Lue lisää seurasta täältä: https://piikkionkehitys.sporttisaitti.com/ 

Turun Toverit

Turun Toverit (TuTo) on Harrastuskausikortti- liikuntaa yli lajirajojen! -hankkeen yhteistyöseura. Heiltä mukana toiminnassa on kiekkokoulu 4-8- vuotiaille lapsille.

Tässä v. 1929 perustetussa monilajiseurassa voit harrastaa jalkapalloa, jääkiekkoa, keilailua, koripalloa, lentopalloa, painia, yleisurheilua, salibandya sekä pöytätennistä.

Jääkiekossa Tuto on menestynyt SM- sarjassa asti, nykyään he kuitenkin panostavat enemmän junioritoimintaan ja keskittyvät nuorten toimintaan monilla joukkueilla. Kiekkokoulussa 4-8-vuotiaat lapset saavat ensikosketuksen jääkiekon pariin. Sinne ovat tervetulleita kaikki kiekkoiluista kiinnostuneet tytöt ja pojat ilman aiempia taitovaatimuksia.

Seuran toiminnassa arvot: oikeudenmukaisuus, tasa-arvo, reiluus ja rehellisyys sekä kiusaamisen ja syrjinnän ehkäisy näkyy, sillä ryhmähenki harjoituksissa on hyvä ja kaveria autetaan sekä tsempataan. 

Seuran visiona on: ”Mahdollistaa se, että liikunta todella on jokaisen lapsen ja nuoren oikeus. Koska liikunnan harrastaminen on tärkeää sekä yksilön että yhteiskunnan kannalta, TuTo ry:n tavoitteena on tuottaa sellaiset puitteet harrastamiselle, että kaikilla on tasa-arvoinen mahdollisuus liikkua: taloudelliset tai sosiaaliset syyt eivät saa rajoittaa tätä oikeutta.”

Tutustu lisää seuraan: https://www.tuto.fi/ ”

Tanssikoulu tanssitiimi

Tekee yhteistyötä Harrastuskausikortti- liikuntaa yli lajirajojen! – hankkeen kanssa. Heiltä tarjolla on laaja kirjo tanssillisia tunteja kaikentasoisille lapsille sekä nuorille.

Tanssitiimi on jo vuodesta 1982 toiminut yksityinen, tanssin taiteen perusopetusta järjestävä pieni tanssikoulu Turun ydinkeskustassa. Tanssitiimin tunneilla harrastat turvallisessa ja kannustavassa ilmapiirissä ammattiopettajien ohjauksessa. 

Tanssitiimi pyrkii omalla toiminnallaan edistämään taiteen ja eritoten paikallisen tanssikulttuurin kestävää kehitystä ja elinvoimaisuutta. Tanssitiimi on paitsi tanssikoulu, myös kohtaamispaikka, yhteisö ja oppilaidensa tanssikoti jonne tullaan viihtymään ja vaikuttumaan. 

Pienessä ryhmässä saat yksilöllistä ohjausta ja pääset etenemään omien tavoitteiden mukaisesti. Tanssitiimi kannustaa oman näköisen opinpolun luomiseen sekä tarjoaa laadukasta ja monimuotoista opetus- ja kurssitoimintaa.

Tanssitiimi on Suomen Tanssioppilaitosten liiton (STOPP) jäsenkoulu.”Sitoudumme kaikessa tanssikoulun toiminnassa tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseen, sekä sukupuoli- ja kulttuurisensitiivisyyteen.”

Tutustu lisää Tanssitiimiin: https://tanssitiimi.com/

TURUN JU- JUTSUSEURA

Turun Ju-jutsuseura (TJJS) on yksi Harrastuskausikortti- liikuntaa yli lajirajojen! -hankkeen yhteistyöseuroista. TJJS on toiminnassa mukana Juniori ju-jutsulla. Juniori ju-jutsu on Hokutoryu ju-jutsun 7-13 vuotiaille junioreille suunnattu muoto. 

Turun Ju-jutsuseura korostaa kaikessa tekemisissään turvallisuutta, hyvää fiilistä ja tervehenkistä kamppailuasennetta. Seurassa voit harrastaa brasilialaista ju-jutsua, defendoa, hokutoryu ju-jutsua, judoa, kenjutsua sekä potkunyrkkeilyä. 

”Valtaosa harrastajistamme on kuntoilijoita. Meillä on mahdollisuus treenata tämän lisäksi kilpailuihin, joissa olemme saavuttaneet erinomaista kansallista ja kansainvälistä menestystä. Kamppailuareenalla on panostettu myös vuosien ajan junioritoimintaan.”

Junioritoiminnassa tarjolla on Mininapero (2-4-vuotiaat yhdessä vanhemman kanssa), naperojujutsu (5-6-vuotiaat), brasilialainen ju-jutsu (yli 11-vuotiaat) sekä Juniorijujutsu (7-13-vuotiaat).

Turun Ju-jutsuseuralla on mahtavat harjoittelupuitteet Turussa sijaitsevalla Kamppailuareenalla – Combat Arena on yksi Euroopan suurimmista kamppailusaleista. Tatamitilaa areenalta löytyy komeat 1000m2.

Tutustu seuraan: https://www.kamppailuareena.fi/

TURUN KISA-VEIKOT

Turun Kisa-Veikot on yksi Harrastuskausikortin yhteistyöseuroista. Heiltä mukana toiminnassa on kiekkokoulu 4-8-vuotiaille sekä ritari- ja prinsessafutista 5-8- vuotiaille.

Turun Kisa-Veikot on Turkulainen yleisseura, joka tarjoaa monipuolista ja kaikille avointa toimintaa ja touhua pienestä lapsista ikäihmisiin. Seurassa voit harrastaa jääkiekon ja jalkapallon lisäksi rullakiekkoa, sulkapalloa, futsalia, norsufutista sekä capoeira.

”Seuran toiminta on jäsenten tarpeista lähtevää, kaikille onnistumisen elämyksiä tuottavaa monipuolista toimintaa liikunnan saralla. Kisa-Veikkojen nuorisotoiminta kasvattaa yhteiskuntaan kypsiä ja muita kunnioittavia kansalaisia yhdessä vanhempien ja muiden turkulaisten sidosryhmien kanssa.”

Jalkapallo on kuulunut Turun Kisa-Veikkojen toimintaan seuran perustamisesta alkaen, ollen aikoinaan seuran menestyslaji. Jalkapallojaosto tarjoaa pienemmille ritari- ja prinsessafutista, perheille perhefutista, palloleikkejä- ja temppuja. Kisureilla on jalkapallojoukkueita junnusta vaariin sekä minnistä muoriin!

Turun Kisa-Veikkojen jääkiekkojaosto tarjoaa kilpatoiminnan lisäksi harrastetoimintaa junioreille kiekkokoulun muodossa. Siellä lapset saavat ensikosketuksen jääkiekon pariiin. Toiminnassa  ryhmähenki on hyvä ja kaveria autetaan ja tsempataan.

Tutustu lisää seuraan: https://www.turunkisaveikot.fi/ 

Turun Urheiluliitto, nyrkkeilyjaosto

Turun Urheiluliiton nyrkkeilyjaosto on mukana harrastuskausikortti hankkeessa yhteistyöseurana. Heiltä mukana toiminnassa oleva laji on nyrkkeilyleikkikoulu 6-10-vuotiaille. Jaoston toimintaan kuuluu kuntonyrkkeily, kilpanyrkkeily sekä juniorinyrkkeily.

Turun Urheiluliitto on yleisseura, jossa on kahdeksan eri jaostoa: keilailu, lentopallo, luistelu, nyrkkeily, pyöräily, triathlon, voimistelu sekä yleisurheilu. Seuran tarkoituksena on edistää liikunnan ja urheilun harrastamista toiminta-alueellaan. Turun Urheiluliitossa urheillaan ja liikutaan kilpaillen ja harrastaen.

Nyrkkeily on monipuolinen, kokonaisvaltainen ja haastava laji. Monille tuleekin yllätyksenä, kuinka vaativa tekniikkalaji nyrkkeily pohjimmiltaan on. Se on tehokas tapa nostaa kuntoa ja purkaa energiaa. Nyrkkeily tekee hyvää niska-hartiaseudun lihaksille, ja iskuista syntyvä tärinä vahvistaa samalla luustoa.

Tutustu lisää seuraan täältä: https://www.turunurheiluliitto.fi/nyrkkeily/

Turun Naisvoimistelijat

Turun Naisvoimistelijat ovat mukana harrastuskausikortti hankkeessa yhteistyöseurana. Heiltä mukana toimminnassa oleva laji on Dancemix 9-15-vuotiaille. 

Turun Naisvoimistelijoissa kaiken ikäiset tytöt, pojat, naiset ja miehet – ikään ja kuntoon katsomatta voivat harrastaa monipuolisesti liikuntaa niin harraste kuin kilpatasolle asti.

”Harrastajille tarjoamme noin sata viikkotuntia monipuolista ryhmäliikuntaa, joita koulutetut ohjaajamme vetävät omassa Liikuntakeskus Energymissä ja turkulaisten koulujen liikuntasaleilla. Turun Naisvoimistelijoiden valmennuksen puolella voi harrastaa tavoitteellisemmin voimistelua ja tanssia kilpatasolla.”

Turun Naisvoimistelijoille on tärkeää palvella ihmisiä yksilöllisesti, liikuttaa terveellisesti ja turvallisesti sekä toimia laadukkaasti ja suunnitelmallisesti. Liikkuminen TNV:ssä on monipuolista, helppoa ja edullista!

Tutustu lisää seuraan täältä: https://www.tnv.fi/ 

Ensimmäisenä esittelyvuorossa on hanketta koordinoiva seura

Turun Jyry
TURUN JYRY

✨Koordinoi harrastuskausikortti liikuntaa yli lajirajojen! – hanketta. ”Idea hankkeesta syntyi kun mietittiin uutta tapaa lasten ja nuorten monipuoliseen harrastamiseen. Tärkeä tavoite hankeessa myös on urheiluseurojen yhteistyön parantaminen.”

✨Turun Jyry on urheiluseura, jossa voi harrastaa voimistelun ja harrasteliikunnan lisäksi nyrkkeilyä ja lentopalloa. Jyryltä hankkeessa on mukana seuraavat lajit: Voimistelukoulu- ja Harrastevoimisteluryhmä Helmet sekä eri-ikäisten FeeGym ryhmiä.

✨Seura järjestää liikunta- ja harrastetoimintaa alueensa asukkaiden tarpeiden mukaan niin, että siihen voivat osallistua kaikki tuloihin, varallisuuteen, sukupuoleen, ikään, uskontoon tai kansallisuuteen katsomatta. Valmennus- ja urheilutoiminnassa edistetään terveellisiä elämäntapoja, tuetaan nuorten itsetunnon ja identiteetin vahvistumista sekä sosiaalista kehittymistä.

✨Seuramme on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka pyrkii talkootyöllä pitämään jäsen- ja harrastusmaksut erittäin matalina. Tarkoituksemme on mahdollistaa iloinen urheiluharrastus kaikille lapsille, nuorille ja aikuisille.

Tutustu seuraan lisää: turunjyry.fi